Start

KravID kött

Publicerad 25 augusti 2020
Hej!
Vi räknar med att komma ut med vår stora livsmedelsupphandling i slutet av oktober. Det finns fler nya kravID på kött. Tror ni att leverantörerna har uppdaterat sina kravID på kött eller ska man använda sig utav de gamla.
Hälsningar Erika

Erika Tor Rundblad

Publicerad 25 augusti 2020

Hej Erika,

De reviderade hållbarhetskriterierna för nöt och gris som publicerades den 26 mars 2020 bör användas. Den rekommenderade tidsfristen innan användning i upphandling var 3 månader för att ge producenterna möjligheten att hinna uppdatera sin artikelinformation vilket kan ge köparen mer fullständiga anbud utan "tomma rader". Många producenter har arbetat hårt med att uppdatera sin artikelinformation, exempelvis i Dabas.

Om någon specifik produktprestanda efterfrågas i köken är det alltid bra att göra marknadsundersökning, exempelvis i Dabas, eller på presumtiva underleverantörers hemsidor, för att se produktens prestanda/artikelinformation och därefter ta ställning till vilka KravID som kan läggas på artikelnivå.

Om något är oklart vänligen återkom.

Hälsningar,

Monica

Hållbarhetsspecialist

07 september 2020 (Uppdaterat 01 september 2022)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.