Start

Lärande exempel ur ett hållbarhetsperspektiv

Här har vi samlat några lärande exempel från olika delar av landet på temat hållbarhet. Exemplen kan fungera som inspiration till dig som är intresserad av hållbarhetsfrågor kopplat till offentliga inköp av livsmedel och måltidstjänster.

Det är viktigt att komma ihåg att alla upphandlande myndigheter och enheter står inför olika utmaningar. Det finns ingen exakt mall för hur en bra upphandling av livsmedel eller måltidstjänster ska gå till. Utgå därför alltid från just din organisations mål, förutsättningar och resurser. 

Har du ett inspirerande exempel? Kontakta gärna oss på livsmedel@uhmynd.se och berätta!  

Karlskronakock med fokus på ekologiskt i förskolan 

Stefan Svensson arbetade 2014 som kock på Annebo förskola i Karlskrona. Hans syn på ekologisk mat ledde till Sveriges första kommunala förskola med 90 procent KRAV-certifierade livsmedel. Vi frågade honom hur han ser på utvecklingen för offentlig ekomat. 

Karlskronakock med fokus på ekologiskt i förskolan